Switch to EN

Imbir

Powstaje poprzez połączenie klasycznej kombuchy z tłoczonym sokiem ze świeżego imbiru.
Niezwykle orzeźwiający, lekko ostry, głęboki intensywny smak. Mówi się, że kombucha imbirowa uzależnia!
Skład

Woda filtrowana, ekologiczna herbata (Yunnan, Sencha), cukier, żywe kultury bakterii i drożdży, tłoczony sok z imbiru. I to wszystko!

Wartości odżywcze w 100 ml

Wartość
energetyczna: 21,4 kcal
/ 89,5 kJ

Tłuszcze:
w tym nasycone:0 g
0 g

Węglowodany:
w tym cukry:5,0 g
4,8 g

Białko:0,1 g

Sól:0 g

Dodatkowe informacje

Pomimo filtracji, może wystąpić osad lub małe przeźroczyste cząsteczki. To zupełnie normalne i jest dowodem, że kombucha jest żywa.

Jak w każdym fermentowanym produkcie, w nasze kombuchy mogą wystąpić śladowe ilości alkoholu (poniżej 0,5%).

Imbir pokocha niemal każdy. Dzięki połączeniu imbiru z kombuchą, imbir łagodnieje a jego ostrość jest nienachalna. Kiedy sięgać po Imbir? Kiedy szukasz szybkiego, mocnego orzeźwienia z ciekawym smakiem. My sięgamy po Imbir często w upalne dni, ale też po wysiłku fizycznym, niezależnie od pory roku.

Imbir nadaje się idealnie do przyrządzania ulubionych drinków. Prosecco lub gin z Kombuchą imbirową i lodem? Możliwości są nieograniczone. Jedno jest pewne - Wasze drinki wejdą na nowy, nieznany dotychczas poziom.

Butelki o pojemności 330 ml są idealne “na raz”. Dzięki czemu nie musisz zostawiać kombuchy na później i zawsze możesz się cieszyć najlepszym smakiem.

Otwarta butelka kombuchy pozostawiona na dłuższą chwilę może stać się wyczuwalnie kwaśniejsza. Powodem jest dopływ powietrza, który “rozbudza” uśpioną fermentację.

Przechowywanie kombuchy w temp. wyższej niż 8°C może mieć wpływ na smak. Pamiętaj, że KOKO Kombucha to żywa herbata, która reaguje na otoczenie.