Switch to EN

Klasyk

Idealny słodko kwaśny balans. Czysty, bogaty, najbardziej wytrawny smak fermentu. Przypomina w smaku kwaśne jabłko, cydr oraz cytrusy.
Chcemy pokazać, że dobra kombucha nie potrzebuje dodatku soków owocowych, żeby smakować świetnie.
Skład

Woda filtrowana, ekologiczna herbata (Yunnan, Sencha), cukier, żywe kultury bakterii i drożdży. I to wszystko!

Wartości odżywcze w 100 ml

Wartość
energetyczna: 20,2 kcal
/ 84,5 kJ

Tłuszcze:
w tym nasycone:0 g
0 g

Węglowodany:
w tym cukry:4,8 g
4,8 g

Białko:0,1 g

Sól:0 g

Dodatkowe informacje

Pomimo filtracji, może wystąpić osad lub małe przeźroczyste cząsteczki. To zupełnie normalne i jest dowodem, że kombucha jest żywa.

Jak w każdym fermentowanym produkcie, w nasze kombuchy mogą wystąpić śladowe ilości alkoholu (poniżej 0,5%).

Klasyk znajdzie zwolenników wśród amatorów kwaśnych i wytrawnych smaków. Odpowiedni w każdej sytuacji. Jednak gdybyśmy mieli wymienić jeden moment kiedy najczęściej po niego sięgamy to... podczas jedzenia.

Idealnie pasuje do Twojego ulubionego burgera, pizzy czy pad thai’a. Wystarczy raz spróbować Klasyka do posiłku i już nigdy nie zamienicie go na zwykły gazowany napój. No i w dodatku wspiera trawienie.

Butelki o pojemności 330 ml są idealne “na raz”. Dzięki czemu nie musisz zostawiać kombuchy na później i zawsze możesz się cieszyć najlepszym smakiem.

Otwarta butelka kombuchy pozostawiona na dłuższą chwilę może stać się wyczuwalnie kwaśniejsza. Powodem jest dopływ powietrza, który “rozbudza” uśpioną fermentację.

Przechowywanie kombuchy w temp. wyższej niż 8°C może mieć wpływ na smak. Pamiętaj, że KOKO Kombucha to żywa herbata, która reaguje na otoczenie.