Czym jest kombucha?
Kombucha to napój powstający w procesie fermentacji herbaty. Jest naturalnie lekko gazowana i orzeźwiająca. KOKO Kombucha jest wytwarzana tradycyjną metodą
z najlepszych składników.
Nie jest poddana pasteryzacji, nie ma dodatku słodzików, ani konserwantów dzięki czemu zachowuje swoje dobroczynne właściwości i prawdziwy głęboki smak fermentu.
KOKO Kombucha jest produktem w 100% wegańskim, bezglutenowym i surowym.
DLACZEGO WARTO Pic KOMBUCHE?
Picie kombuchy ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Poza tym, że świetnie smakuje jest nieodłącznym elementem zdrowego stylu życia.
- Latem orzeźwia, a zimą wspiera odporność.
- Naturalnie wspomaga oczyszczanie organizmu.
- Jest świetnym źródłem probiotyków, które wzbogacają naszą florę bakteryjną, masują nasze jelita i wspierają układ odpornościowy.
- Zawiera wiele naturalnie powstałych kwasów organicznych (m.in. mlekowy, octowy, glukonowy), które wspomagają trawienie i całą przemianę materii
- Posiada witaminy między innymi: C, K oraz B1, B6, B12, które regulują działanie całego organizmu
co wyróznia koko kombuche?
Nasza kombucha powstaje w małych partiach. Jako jedni z nielicznych przeprowadzamy proces fermentacji w szklanych naczyniach. Szkło jest jedynym surowcem, który nie wchodzi w reakcje z kwaśnym środowiskiem kombuchy.
Wygodne i tanie zamienniki (np. plastik lub stal) powszechnie stosowane do fermentacji teoretycznie nie wpływają na smak, ale poprzez reakcje z niskim pH napoju mogą wytrącać szkodliwe mikrocząsteczki, które przenikają do napoju, a później do naszego układu pokarmowego.
Może wydawać się to skomplikowane, ale wcale nie jest! Popytajcie bliskich osób, które robią domowe kiszonki w czym najlepiej się kisi? Odpowiedź jest prosta - w szkle lub kamionce.
Dajemy gwarancję, że KOKO Kombucha jest zdrowa pod każdym względem i nigdy nie idziemy na skróty - najważniejszy jest smak i Wasze zdrowie!