Switch to EN

Dlaczego kombucha powinna sie pojawic w Waszym menu?


Konkurencja na rynku gastronomicznym jest bardzo duża. Żeby przyciągnąć nowych gości restauracji, baru czy kawiarni, trzeba zachęcić ich czymś więcej niż tylko wyśmienitymi smakami w menu, których na początku przecież jeszcze w ogóle nie znają. Dobry marketing w social media, oryginalny wystrój wnętrza, zaskakująca nazwa... co jeszcze? Podpowiadamy: ogłoś, że serwujesz wyjątkowe napoje! A pośród nich powinna znaleźć się prawdziwa kombucha.


Ciekawa nowosc w menu


Doświadczenie restauratorów pokazuje, że jest szerokie grono osób, które po prostu lubią próbować nowych smaków - dla samej frajdy próbowania. Zaoferowanie gościom napoju o egzotycznie brzmiącej nazwie może zrobić niemałą furorę. Gwarantujemy, że jak kelner lub barman zaproponują do picia kombuchę, goście zapytają o jej smak i pochodzenie. To świetna szansa, by trochę o niej opowiedzieć, na przykład wspominając o tym, że restauracja współpracuje z małymi polskimi producentami z rzemieślniczych manufaktur – i stąd w menu pojawiła się kombucha. Poprzez taką rozmowę łatwo i przyjemnie można budować dobrą relację z klientem.

Jeśli Twoja restauracja, kawiarnia czy Twój bar nie jest wcale nowym lokalem, a już dobrze znanym, to kombucha może być powiewem świeżości w menu. Będzie świetną okazją do przyciągnięcia uwagi tych osób, które być może zapomniały już o odwiedzaniu Was. Niech wrócą i sprawdzą, co nowego macie do zaoferowania!


Dla tych, którzy nie pija alkoholu...


Zazwyczaj jedyne, co można zamówić jako alternatywę dla drinka czy piwa, to piwo bezalkoholowe (oczywiście oprócz zwykłego soku czy napoju gazowanego). Nie oszukujmy się, smakuje inaczej niż zwykłe piwo i nie wszyscy za nim przepadają. O winach bezalkoholowych mało kto słyszał, więc może... kombucha? Podobnie do piwa, w jej tworzeniu kluczowy jest proces fermentacji. Powstaje na bazie fermentowanej herbaty, a jej forma jest lekko musująca. Przypadnie do gustu zarówno piwoszom, jak i tym, którzy do piwa nie są w pełni przekonani – przez zawartość alkoholu lub charakterystyczną goryczkę czy zapach chmielu.

Orzezwienie w upalny dzien


Kombucha to must-have w letnim menu! Jej delikatna kwasowość i lekko musująca konsystencja zapewniają przyjemne orzeźwienie. Nasz wyjątkowy wariant kombuchy z dodatkiem naturalnego soku z imbiru dodatkowo rozpieści kubki smakowe, a ten stworzony na bazie prawdziwej, wysokiej jakości yerba mate - doda odrobiny energii w letnim słońcu.

Fermentowana herbata świetnie ugasi pragnienie w upał, po treningu, czy po posiłku. Jej dodatkową zaletą jest wysoka zawartość składników odżywczych (kwasy organiczne oraz witaminy). Kwasy organiczne pomogą w trawieniu posiłków - dlatego też kombucha w restauracji to strzał w dziesiątkę do lunchu, obiadu i kolacji.

Nie czekaj i zamów partię w szklanych butelkach od KOKO Kombucha!


Kup koko kombuche

Sprawdź również nasze pozostałe produkty

KOKO Kombucha Klasyk Żywa Herbata
Kup Teraz

Klasyk, 330 ml

KOKO Kombucha Imbir Żywa Herbata
Kup Teraz

Imbir, 330 ml

KOKO Kombucha Yerba Żywa Herbata
Kup Teraz

Yerba, 330 ml

KOKO Kombucha Cascara Żywa Herbata
Kup Teraz

Cascara, 330 ml