Mix
Pomimo filtracji, może wystąpić osad lub małe przeźroczyste cząsteczki. To zupełnie normalne i jest dowodem, że kombucha jest żywa.
Jak w każdym fermentowanym produkcie, w nasze kombuchy mogą wystąpić śladowe ilości alkoholu (poniżej 0,5%).
Klasyk znajdzie zwolenników wśród amatorów kwaśnych i wytrawnych smaków. Odpowiedni w każdej sytuacji. Jednak gdybyśmy mieli wymienić jeden moment kiedy najczęściej po niego sięgamy to... podczas jedzenia.
Imbir pokocha niemal każdy. Dzięki połączeniu imbiru z kombuchą, imbir łagodnieje a jego ostrość jest nienachalna. Kiedy sięgać po Imbir? Kiedy szukasz szybkiego, mocnego orzeźwienia z ciekawym smakiem.
Kiedy wybierać Yerbę? Gdy przygotowujesz się do egzaminu, musisz dłużej popracować, czeka Cię całonocna impreza lub po prostu kiedy masz na to ochotę. Yerba sprawdzi się zawsze, kiedy potrzebujesz koncentracji i zastrzyku naturalnej energii.
Butelki o pojemności 330 ml są idealne “na raz”. Dzięki czemu nie musisz zostawiać kombuchy na później i zawsze możesz się cieszyć najlepszym smakiem.
Otwarta butelka kombuchy pozostawiona na dłuższą chwilę może stać się wyczuwalnie kwaśniejsza. Powodem jest dopływ powietrza, który “rozbudza” uśpioną fermentację.
Przechowywanie kombuchy w temp. wyższej niż 8°C może mieć wpływ na smak. Pamiętaj, że KOKO Kombucha to żywa herbata, która reaguje na otoczenie.