Switch to EN

Yerba

Fermentowany napar z Yerba Mate. Najciekawszy i najbardziej intrygujący ze smaków.
Łączy pobudzające właściwości Yerby, witaminy i wartościowe probiotyki, powstające w procesie fermentacji.
Skład

Woda filtrowana, ekologiczna herbata Yerba Mate, cukier, żywe kultury bakterii i drożdży. I to wszystko!

Wartości odżywcze w 100 ml

Wartość
energetyczna: 20,2 kcal
/ 84,5 kJ

Tłuszcze:
w tym nasycone:0 g
0 g

Węglowodany:
w tym cukry:4,8 g
4,8 g

Białko:0,1 g

Sól:0 g

Dodatkowe informacje

Pomimo filtracji, może wystąpić osad lub małe przeźroczyste cząsteczki. To zupełnie normalne i jest dowodem, że kombucha jest żywa.

Jak w każdym fermentowanym produkcie, w nasze kombuchy mogą wystąpić śladowe ilości alkoholu (poniżej 0,5%).

Yerba to nasz autorski, niezmiernie udany eksperyment. Powstała trochę z ciekawości, a trochę z potrzeby. Szukaliśmy napoju, który naturalnie dodaje energii i stymuluje - a do tego jest zdrowy. Yerba często towarzyszy nam podczas wieczornych spotkań, ale również kiedy potrzebujemy maksymalnego skupienia w pracy.

Kiedy wybierać Yerbę? Gdy przygotowujesz się do egzaminu, musisz dłużej popracować, czeka Cię całonocna impreza lub po prostu kiedy masz na to ochotę. Yerba sprawdzi się zawsze, kiedy potrzebujesz koncentracji i zastrzyku naturalnej energii.

Butelki o pojemności 330 ml są idealne “na raz”. Dzięki czemu nie musisz zostawiać kombuchy na później i zawsze możesz się cieszyć najlepszym smakiem.

Otwarta butelka kombuchy pozostawiona na dłuższą chwilę może stać się wyczuwalnie kwaśniejsza. Powodem jest dopływ powietrza, który “rozbudza” uśpioną fermentację.

Przechowywanie kombuchy w temp. wyższej niż 8°C może mieć wpływ na smak. Pamiętaj, że KOKO Kombucha to żywa herbata, która reaguje na otoczenie.