Dodano do koszyka

Zamów na naszej stronie

Użyj kodu, dającego 10% zniżki na całe zamówienie

HELLOKOKO
Switch to EN

Cascara

Żywa herbata
Fermentowany napar z najwyższej jakości cascary. W smaku bardzo intrygujący, owocowy, z przyjemną miodową słodyczą. Naturalnie zawiera małą ilość kofeiny.
Cascara to suszone owoce kawowca. Podczas obróbki ziarno kawy zostaje oddzielone od skórki, która po wysuszeniu nadaj się do zaparzania podobnie jak herbata.
Skład

Woda filtrowana, napar z cascary, napar z ekologicznej herbaty (sencha), cukier, żywe kultury bakterii i drożdży.

Wartości odżywcze w 100 ml

Wartość
energetyczna: 18,6 kcal
/ 77,9 kJ

Tłuszcze:
w tym nasycone:0 g
0 g

Węglowodany:
w tym cukry:4,4 g
4,4 g

Białko:0,1 g

Sól:0 g

Dodatkowe informacje

Pomimo filtracji, może wystąpić osad lub małe przeźroczyste cząsteczki. To zupełnie normalne i jest dowodem, że kombucha jest żywa.

Jak w każdym fermentowanym produkcie, w nasze kombuchy mogą wystąpić śladowe ilości alkoholu (poniżej 0,5%).

KOKO Kombucha Cascara żywa herbata. Fermentowany napar z najwyższej jakości cascary.KOKO Kombucha better than a regular drinkKOKO Kombucha better than a regular drinkKOKO Kombucha better than a regular drinkKOKO Kombucha better than a regular drinkKOKO Kombucha better than a regular drinkKOKO Kombucha better than a regular drink

Zamów Cascare

Możesz zamówić pojedyncze sztuki lub zaoszczędzić, wybierając karton z 6 butelkami!

Butelka

Cascara, 330 ml

??? zł

/ szt.

Karton

6x Cascara, 330 ml

??? zł

/ szt.

Kombucha na bazie naparu z cascary to ciekawa propozycja dla wszystkich, którzy szukają nowych, ciekawych smaków i chcą poznać prawdziwe możliwości kombuchy.

Ta kombucha ma nienachalny, zbalansowany i głęboki smak co sprawia, że odnajdzie się wspaniale w każdej sytuacji. Możecie śmiało po nią sięgać jako pyszne orzeźwienie w ciągu dnia, w kawiarni zamiast kawy lub delektować się nią podczas posiłków.

Cascara jakiej używamy jest starannie wyselekcjonowana i pochodzi z pewnych źródeł. Surowiec jest dla nas zawsze na pierwszym miejscu ponieważ przekłada się na smak gotowego produktu. Tym razem również zdecydowaliśmy się stworzyć kombuchę bez dodatków aromatów i soków, bo tylko taka ma sens ☺︎

P.S. (!) To nie jest kawowa kombucha. Nie ma w niej “kawowego” smaku, który powstaje podczas procesu wypalania ziaren kawy.

Butelki o pojemności 330 ml są idealne “na raz”. Dzięki czemu nie musisz zostawiać kombuchy na później i zawsze możesz się cieszyć najlepszym smakiem.

Otwarta butelka kombuchy pozostawiona na dłuższą chwilę może stać się wyczuwalnie kwaśniejsza. Powodem jest dopływ powietrza, który “rozbudza” uśpioną fermentację.

Przechowywanie kombuchy w temp. wyższej niż 8°C może mieć wpływ na smak. Pamiętaj, że KOKO Kombucha to żywa herbata, która reaguje na otoczenie.

Dla weganBez glutenuRzemieślniczaNiepasteryzowana