Cascara
Woda filtrowana, napar z cascary, napar z ekologicznej herbaty (sencha), cukier, żywe kultury bakterii i drożdży.
Wartość
energetyczna: 18,6 kcal
/ 77,9 kJ
Tłuszcze:
w tym nasycone:0 g
0 g
Węglowodany:
w tym cukry:4,4 g
4,4 g
Białko:0,1 g
Sól:0 g
Pomimo filtracji, może wystąpić osad lub małe przeźroczyste cząsteczki. To zupełnie normalne i jest dowodem, że kombucha jest żywa.
Jak w każdym fermentowanym produkcie, w nasze kombuchy mogą wystąpić śladowe ilości alkoholu (poniżej 0,5%).

Cascara tymczasowo nie jest dostepna w sprzedazy.
Ale nie martwcie się, wróci na jesień. Zachęcamy do spróbowania naszego nowego, sezonowego smaku - TUAREG, czyli marokańska mięta.
Kup TerazKombucha na bazie naparu z cascary to ciekawa propozycja dla wszystkich, którzy szukają nowych, ciekawych smaków i chcą poznać prawdziwe możliwości kombuchy.
Ta kombucha ma nienachalny, zbalansowany i głęboki smak co sprawia, że odnajdzie się wspaniale w każdej sytuacji. Możecie śmiało po nią sięgać jako pyszne orzeźwienie w ciągu dnia, w kawiarni zamiast kawy lub delektować się nią podczas posiłków.
Cascara jakiej używamy jest starannie wyselekcjonowana i pochodzi z pewnych źródeł. Surowiec jest dla nas zawsze na pierwszym miejscu ponieważ przekłada się na smak gotowego produktu. Tym razem również zdecydowaliśmy się stworzyć kombuchę bez dodatków aromatów i soków, bo tylko taka ma sens ☺︎
P.S. (!) To nie jest kawowa kombucha. Nie ma w niej “kawowego” smaku, który powstaje podczas procesu wypalania ziaren kawy.
Butelki o pojemności 330 ml są idealne “na raz”. Dzięki czemu nie musisz zostawiać kombuchy na później i zawsze możesz się cieszyć najlepszym smakiem.
Otwarta butelka kombuchy pozostawiona na dłuższą chwilę może stać się wyczuwalnie kwaśniejsza. Powodem jest dopływ powietrza, który “rozbudza” uśpioną fermentację.
Przechowywanie kombuchy w temp. wyższej niż 8°C może mieć wpływ na smak. Pamiętaj, że KOKO Kombucha to żywa herbata, która reaguje na otoczenie.